Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

Érdekeltségnövelő támogatás

Új rendelet szabályozza a könyvtári és közművelődési érdekeltségnövelő támogatás igénylésének rendjét
 
A könyvtári és a közművelődési érdekeltségnövelő támogatás, valamint a muzeális intézmények szakmai támogatásának 2014. évi szabályairól szóló 9/2014. (II.3.) EMMI rendelet szerint a községi, városi, megyei jogú városi, fővárosi kerületi önkormányzat 2014. február 20-áig értesíti a nyilvános könyvtára által 2013. évben állománygyarapításra fordított összegről, valamint a KSH azonosítójáról a területileg illetékes megyei könyvtárat.

A könyvtári támogatást a települési önkormányzat által fenntartott nyilvános könyvtár állománygyarapítására fordított összeg arányában kell megállapítani, melyet az önkormányzat 2013. évben saját költségvetési támogatásból biztosított.

A  támogatottak listája és a támogatási összegek a Kormány honlapján az alábbi linken a Kapcsolódó anyagokban megtekinthető:
http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/kulturaert-felelos-allamtitkarsag/hirek/240-millio-ft-a-telepulesi-konyvtarak-gyujtemenyeinek-fejlesztesere

Érdekeltségnövelő támogatás eredményei 2014 >>>

Értesítés Polgármestereknek érdekeltségnövelő támogatás igényléséről >>

Adatlap az érdekeltségnövelő támogatásról >>

9/2014. (II.3.) EMMI rendelet a könyvtári és a közművelődési érdekeltségnövelő támogatás, valamint a muzeális intézmények szakmai támogatásának 2014. évi szabályairól >>

Hajdú-Bihar megyében található nyilvános könyvtárak jegyzéke >>